Oproep deelname stakingsactie ACOD op dinsdag 27 februari 2018

Submitted by ACOD UGent on ma, 02/19/2018 - 22:41

ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend voor dinsdag 27 februari 2018 uit protest tegen de pensioenplannen van de regering en de negatieve gevolgen die deze zullen hebben voor onder meer het personeel in openbare diensten (zie ook de affiches onderaan dit bericht).

Op deze dag zal ACOD op een centrale actieplaats verzamelen, namelijk aan Balkonrotonde (Expressweg N31) te Brugge Sint-Michiels van 11u30 tot 13u30. Aangezien de manifestatie rond het middaguur is worden er friettrucks voorzien om de honger te spijzen.

Vanuit Oost-Vlaanderen zullen vanop volgende plaatsen autobussen ingelegd worden:

Vertrekplaats Vertrekuur
Aalst (Houtmarkt) vertrek om 10u00
Dendermonde (Station) vertrek om 09u45
Eeklo (Station) vertrek om 10u15
Gent (Sint-Pietersplein) vertrek om 10u15
Ronse (Station) vertrek om 09u45
Sint-Niklaas (Station) vertrek om 09u45

Inschrijven kan via deze link

Als je met ACOD UGent wil meegaan kan je ons vinden op dinsdagmorgen om 10u00 aan het Sint-Pietersplein in Gent.

Wie op deze dag afwezig is op het werk is gedekt door de stakingsaanzegging. Als lid van ACOD heb je in dat geval recht op een stakersvergoeding om het loonverlies voor deze dag gedeeltelijk te compenseren. Om deze stakersvergoeding te ontvangen dien je de digitale versie van je loonbrief (terug te vinden in Apollo) door te mailen naar ACOD@UGent.be met vermelding van je rijksregisternummer en je bankrekeningnummer. De stakersvergoeding wordt dan zo spoedig mogelijk op je rekening gestort.

ACOD rekent alvast ook op jouw deelname om samen een vuist te maken tegen de pensioenplannen van deze regering voor het personeel in de openbare diensten. Samen Sterk!