Standaard modelcontracten voor de omzetting naar onbepaalde duur voor ATP

Submitted by ACOD UGent on do, 10/06/2016 - 14:20

Op vrijdag 7 oktober 2016 heeft de Raad van Bestuur van de UGent het pensioenreglement van het nieuw aanvullend pensioen voor contractuele ATP-leden goedgekeurd. Dit nieuw aanvullend pensioenplan zal ingaan op 1 januari 2017. Hiermee werden meteen de laatste stappen gezet om de omzetting naar contracten van onbepaalde duur van start te laten gaan.

Zoals reeds eerder beslist is het ATP-beleid grondig gewijzigd. Een volledig overzicht van deze wijzigingen kan je nalezen in onze recentste nieuwsbrief.

Dit nieuwe ATP-beleid is het resultaat van lange onderhandelingen tussen het bestuur en de vakorganisaties. Wij wensen de vertegenwoordigers van het bestuur die bijgedragen hebben tot dit resultaat te bedanken: de beide beheerders, de directeur DPO en de medewerkers van DPO die meegewerkt hebben aan het herschrijven van de reglementen.

ACOD organiseert extra personeelsvergaderingen om verdere toelichting te geven over de omzetting naar onbepaalde duur voor ATP. Deze personeelsvergaderingen zullen doorgaan:

  • op vrijdag 14 oktober om 12u in Auditorium P8, gebouw P8, Campus UZ, De Pintelaan 185, 9000 Gent
  • op maandag 17 oktober om 15u in Auditorium Soete -2.1, Technicum Blok 2, verdieping -2, Sint-Pietersnieuwstraat 41, 9000 Gent

DPO zal in de komende maanden de betrokken personeelsleden uitnodigen om een nieuw contract te gaan ondertekenen. Hiermee wordt de omzetting naar onbepaalde duur een feit. Ongeacht de eigenlijke datum waarop men het contract ondertekent, zullen al deze omzettingen naar onbepaalde duur ingaan op 1 november 2016.

Onderaan dit bericht kan je het modelcontract terugvinden dat door de UGent zal worden gebruikt bij deze omzetting naar onbepaalde duur.

Daarnaast zal bij deze omzetting aan de betrokken ATP-leden ook een functieklasse en salarisschaal worden toegekend. Meer informatie over de functieclassificatie en het bepalen van de salarisschaal kan je terugvinden in een ander artikel op onze website.

Heb je vragen over het contract dat UGent je aanbiedt voor deze omzetting, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via ACOD@UGent.be